Sunday, November 11, 2012

Analize - Boala Lyme

http://www.reginamaria.ro/ro/clinica/contact

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA este cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, cu peste 1000 de medici permanenţi şi colaboratori în șase spitale şi 18 policlinici prezente în Bucureşti şi în ţară.

Adresa: Calea Floreasca, nr. 169 A, corp B, Clădirea Oracle, sector 1, București | Tel.: +4 021 9268 | Email: office@reginamaria.ro

[19.07.2012]
Boala Lyme este produsă de bacteria Borrelia burgdorferi şi poate fi transmisă la om prin muşcătura unei căpuşe infectate.
Eşti mai expus să faci boala Lyme dacă trăieşti, ieşi la iarbă verde sau faci drumeţii în zonele cu iarbă şi tufişuri. În România sunt recunoscute anumite zone cu o incidenţă mai mare a bolii, în special în partea de nord a ţării, în judeţele Sibiu, Harghita, Satu Mare, Sălaj, Alba,  Botoşani şi Braşov*.
Doar capuşele care sunt ataşate de pielea ta şi se hrănesc cu sânge 36-48 ore pot transmite bacteria Borrelia burgdorferi, care va intra prin piele şi va ajunge în sânge. Îndepărtarea cât mai precoce a căpuşii poate preveni infectarea.
Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează pe cele ale altor boli. Simptomele şi semnele tipice includ febra, cefaleea, oboseala şi un rash caracteristic numit “eritem migrator”. Netratată, infecţia poate afecta articulaţiile, inima şi sistemul nervos. Cele mai multe cazuri de boala Lyme pot fi tratate cu succes cu antibiotice.
Boala Lyme este diagnosticată pe baza simptomelor, eritemului caracteristic şi a probabilităţii să fi fost expus la capuşe infectate. Când aceste aspecte sunt absente, atipice sau nerecunoscute, sunt necesare şi alte metode pentru a preciza diagnosticul.
Testele de laborator sunt de un real folos în diagnosticul bolii Lyme, atunci când sunt folosite corect şi sunt efectuate prin metode validate. Ca şi în cazul altor infecţii, analizele pentru boala Lyme măsoară anticorpii produşi de celulele sanguine în răspuns la infecţie. Este nevoie de câteva săptămâni după producerea infectării pentru ca organismul să producă suficienţi anticorpi care să poată fi detectaţi.  
Laboratorul nostru îţi oferă următoarele analize:
  • Borrelia Burgdorferi-serologie (screening) – 58 lei
  • Anticorpi Borrelia Burgdorferi IgG – 58 lei
  • Anticorpi Borrelia Burgdorferi IgM – 58 lei
Prețuri valabile în momentul redactării articolului. Prețurile pot fi  actualizate.
*Analiza epidemiologică descriptivă a cazurilor de Boala Lyme intrate în supraveghere în anul 2011, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile
Sursa de informaţii: http://www.cdc.gov/lyme/
Text: Dr. Ileana Andreescu, Senior Medical Marketing Manager

No comments:

Post a Comment